Menu
slider achtergrond

Explanimation Laten Maken?

Werkwijze Prijs Opvragen

Explanimation Laten Maken

Een explanimation is een samenvoeging van de woorden explain en animation. Met een explanimation deel je op een effectieve en aatnrekkelijke manier je product, dienst of concept met een groot publiek.

Bij Animatie-Film-Laten-Maken maken wij professionele explanimations voor een eerlijke prijs met snelle levering. Met onze expertise maken we explanimations die jouw verhaal op een duidelijke en boeiende manier tot leven brengen.

Een explanimation laten maken door een extern bureau, bespaart je dan ook veel tijd. Je bent verzekerd van een prachtig eindresultaat.

Portfolio voorbeelden

Ons stappenplan

Script afbeelding

1. Briefingsgesprek

We zullen een briefingssessie plannen op een geschikt moment, waarbij we samen met jou het onderwerp en doel bespreken. Je kunt altijd vrijblijvend advies aanvragen voordat we de briefing houden.
Verhaallijn afbeelding

2. Script

We stellen een script op voor de animatie, dat zal worden ingesproken door een stemacteur of stemactrice. Als je wilt, kun je ook zelf de tekst aanleveren. Over het algemeen streven we ernaar om de animatie kort te houden, omdat langere animaties de aandacht van de kijker kunnen verliezen.
Storyboard afbeelding

3. Concept

In deze fase nemen we de gegevens uit de scriptfase en het briefinggesprek en vertalen we ze naar 1 of 2 voorbeeldillustraties. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van hoe de animatie eruit kan zien. Tegelijkertijd laten we het script inspreken door een voice-overartiest.
Illustratie afbeelding

4. De Illustraties

Hier ontwikkelen we de illustraties die passen bij de animatie. We kijken naar het script en bedenken bijhorende scenes. Deze scenes werken we uit en presenteren we voor feedback in storyboard vorm.
Animatie afbeelding

5. Animatie

In deze fase voegen we beweging toe aan het geheel. De illustraties worden geanimeerd en getimed op basis van de geselecteerde stemopname. Je animatie is bijna voltooid.
Geluidseffecten afbeelding

6. De Geluidseffecten

In deze fase gaan we ook aan de slag met het sounddesign, oftewel het toevoegen van geluidseffecten aan de animatie. De animatie is nu klaar voor levering.
over ons afbeelding

Waarom een explanimation?

Een professionele explanimation zorgt ervoor dat de boodschap duidelijk wordt. De boodschap staat centraal. Die boodschap bepaalt jij! Het is aan ons om er een creatieve draai aan te geven.

Maar wat is nu precies de reden dat u voor een explanimation zou moeten kiezen? Sommige onderwerpen, producten of diensten vergen veel moeite om uit te leggen. Het is dan ook niet vreemd dan veel mensen neigen af te dwalen tijdens het lezen, bekijken of luisteren van informatie. Door middel van een explanimation zorgt u ervoor dat de aandacht bij het onderwerp blijft.

Een maatwerk animatie van één minuut zonder script kost €2750.
We rekenen €100 voor elke 5 seconden extra animatie.
Wil je dat wij ook het script schrijven? Dan komt er €450 bij.

Wij helpen je graag door jouw boodschap op een krachtige en visueel aantrekkelijke manier over te brengen.

Veelgestelde vragen

Wat is een explanimation?


Een explanimation is een samenvoeging van de woorden explain en animation, een uitleganimatie dus. Met onze explanimations vertalen we jouw (complexe) boodschap naar een korte, heldere animatie.

Wat kost een explanimation?


Bij Donker Media (hoofdbedrijf Animatie-Film-Laten-Maken.nl) kost een maatwerk animatie van 1 minuut zonder script €2750.

We rekenen €100 voor elke 5 seconden extra animatie.

Wil je dat wij ook het script schrijven? Dan komt er €450 bij. Bekijk onze uitgebreide animatie video prijslijst hier op de website van Donker Media.

Waarom voor ons kiezen?


Wanneer je op zoek bent naar een animatie, kan je bij ons terecht. Wij helpen je maar al te graag met het creëren van prachtige content! Wij staan dan ook bekend om onze expertise op het gebied van animaties.

Wij zullen ons best doen om hoge kwaliteit te leveren voor ieder budget. Daarnaast beloven wij een vaste prijs voor een snelle levering. Hiervoor staan wij garant! Je tevredenheid is voor ons erg belangrijk.

Mocht je nog vragen hebben omtrent een animatie laten maken? Je kan altijd vrijblijvend advies vragen. Wij gaan graag voor u aan de slag bij het maken van een professionele explanimation.

Waarom een animatie laten maken?


Er zijn verschillende redenen om een animatie te laten maken voor particulier of zakelijk gebruik. Heb je een eigen onderneming? Een animatie is dan een goede marketingtool op social media en uw website. Aantrekkelijk ogende content doet het beter bij consumenten. Alleen al om deze reden is het een goed idee om te investeren in een animatie.

Een animatie laten maken kan ook handig zijn voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het uitleggen van informatie. Animatie maakt het mogelijk om informatie beter te onthouden en begrijpen door middel van visualisatie. Het is bewezen dan beelden de aandacht beter vast weten te houden, dan teksten. Er zijn daarnaast oneindig veel manieren om een animatie te ontwerpen.
© COPYRIGHT ANIMATIE FILM LATEN MAKEN